(KarriereStart.no):

- Svar at du ikke har umiddelbare planer om å få barn, og at du er på jobbintervju fordi du er på jakt etter en ny jobb og nye utfordringer, sier direktør i Adecco, Guri Larsen til dinside.no.


Karrierestart.no har tidligere skrevet om arbeidslivsunersøkelsen Proffice, PAMA, som er gjennomført blant 2500 yrkesaktive over hele landet. Undersøkelsen viser at ni av ti ledere mener gravide bør være åpne om det under jobbintervjuet. Dette til tross for at det er ulovlig å spørre. Hele 57 prosent er skeptiske til å ansette gravide.

 

Fordi det altså kan svekke sjansene dine for å få jobben, og fordi det er ulovlig å spørre om noe som har med familiplanlegging og graviditet å gjøre, råder også likestillingsombud Sunniva Ørstavik til å svare akkurat hva du vil. Du er på ingen måte pliktet til å svare ærlig på spørsmålet.

 

- Hvis du som kvinne blir spurt om graviditet på intervju, så er du i din fulle rett til å svare akkurat det du vil. Fordi det er arbeidsgiverens ansvar å følge loven, sier hun til Dinside.no.


 

På likestillings- og diskrimineringsombudets nettsider råder de også til å ta kontakt med dem dersom du får spørsmål om familieplanlegging under intervjuet.

 

- Vi oppfordrer alle som opplever dette til å ta kontakt med oss. Altfor mange arbeidsgivere ser mage fremfor kunnskap, og altfor mange kvinner diskrimineres på grunn av graviditet og foreldrepermisjon.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger