(KarriereStart.no):

Å effektivisere rekrutteringsprosessen er en av de øverste prioriteringene til selskaper som skal ansette nye folk i år, ifølge Linkedins 2018 Global Recruiting Trends-rapport. For å nå det målet tar stadig flere rekrutteringsansvarlige i bruk roboter og chatbots som en hjelpende hånd.

 

Hele 35 % av de spurte sier at kunstig intelligens er den viktigste nye trenden som påvirker hvordan de rekrutterer nye medarbeidere. 

 

I rapporten har nesten 9000 rekrutterings- og ansettelsesansvarlige blitt intervjuet og svart på en undersøkelse. Der kommer det frem at de rekrutteringsansvarlige mener at kunstig intelligens er på vei opp og frem fordi det er tidsbesparende (67%), fjerner menneskelig forutinntatthet (43%) og gir de beste kandidatmatchene (31%), Mer enn halvparten av respondentene i undersøkelsen mente også at kunstig intelligens er det beste verktøyet for å identifisere kandidater (58%) og vurdere kompetansen deres (56%).

 

Les også: Kommer robotene til å ta over jobben din?

 

Halverer tiden

Rapporten bruker det britiske telekommunikasjonsselskapet Vodafone som et eksempel på robotiseringen av rekrutteringsprosessen. Der bruker de videointervjuer for å intervjue opptil 50 000 kandidater til stillinger i callsenter og kundeservice.


 

Etter at kandidatene har tatt et videooptak av seg selv mens de svarer på standardiserte spørsmål, analyserer dataprogrammer med avanserte algoritmer (les: roboter) intervjuet ved hjelp av 15 000 forskjellige faktorer, inkludert kroppspråk og toneleie.

 

Selskapet mener at denne robotiseringen har halvert tiden de bruker på rekruttering, og gjort det lettere å ansette folk med riktig holdning.

 

Selv om mange selskaper tar i bruk kunstig intelligens for å kutte i tiden og ressursene de bruker på å ansette nye folk, peker rapporten på at roboter og chatbots er mest nyttig i de innledende rundene av rekrutteringssprosessen. Når det kommer til å gjøre personlige intervjuer og bli bedre kjent med kandidaten er det ikke overraskende at roboter kommer til kort.   


 

Dette er sikkert noe av grunnen til at rekruttererne i undersøkelsen ikke tror at roboter kommer til å gjøre jobben deres overflødig. Bare 14 prosent av de rekrutteringsansvarlige tror roboter kommer til å ta over arbeidsoppgavene deres. 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger