(KarriereStart.no): 

Ingen liker å vente i flere dager på å få svar på hvordan det gikk under jobbintervjuet. I en artikkel på nettstedet Businessinsider.com kommer arbeidslivsekspert, Lynn Taylor, med sine tips til hvordan du kan avsløre om du gjør et godt inntrykk på intervjueren allerede mens du blir intervjuet. 

Her er ni tegn på at du imponerer under jobbintervjuet:

 

1. Intervjueren bruker et positivt kroppsspråk 

Taylors råd er å se etter positive tegn som sterk og konsekvent blikkontakt og om intervjueren lener seg fram når han snakker til deg, kontra å sitte tilbakelent i stolen med armene i kors. Det er også et svært godt tegn dersom intervjueren smiler, ler og er i godt humør. 

 

2. Intervjuet varer lenger enn planlagt 

Ifølge Taylor er det ikke uvanlig at arbeidsgivere beregner litt ekstra tid til jobbintervjuet i tilfelle kandidaten skulle utmerke seg, og de har behov for å stille flere spørsmål eller introdusere kandidaten for andre ledere i bedriften. Det er derfor et godt tegn hvis intervjuet tar lenger tid enn avtalt, forteller eksperten. 

 

3. Intervjueren er pratsom 

Det er også et godt tegn hvis intervjueren gir inntrykk av at han ønsker å bruke ekstra tid på å bli kjent med deg, eller begynner å fortelle om seg selv. 


 

4. Du har intervjuerens fulle oppmerksomhet 

Det at intervjueren ignorerer typiske distraksjoner som telefonsamtaler, personer som går forbi eller tekstmeldinger kan tolkes som positivt, mener Taylor. «Hvis du har deres fulle oppmerksomhet, og de lytter nøye og kommer med relevante oppfølgingsspørsmål, betyr det at de er genuint interesserte», sier hun. 

LES OGSÅ: Derfor fikk du ikke jobben 

 

5. Du blir introdusert for andre ledere og potensielle kolleger 

Det er et spesielt godt tegn om intervjueren introduserer deg for dine potensielle kolleger. Dette viser at arbeidsgiver virkelig er interessert i deg. Mens de potensielle kollegene dine får muligheten til å vurdere deg, kan du samtidig få høre om hvor flott det er å jobbe der fra et litt «ærligere» perspektiv.

 

6. Du får spørsmål om andre jobbmuligheter og din tilgjengelighet 

Slike spørsmål kan tolkes som subtile tegn på at arbeidsgiveren er redd for å «miste» en god kandidat. Hvis intervjueren spør deg om når du har anledning til å starte i jobben, kan du være fornøyd med din egen innsats under jobbintervjuet, mener Taylor. 


 

7. Du får spørsmål om dine langsiktige mål 

Forteller intervjueren deg om mulighetene for å stige i gradene og til å få større ansvar over tid? Dette tyder på at arbeidsgiver er interessert i deg og din potensielle trivsel på arbeidsplassen. 

 

VIDEO: Jobbintervjuet fra A til Å 
 

8. Intervjueren prater om lønn 

Dette forteller deg at din potensielle sjef mener alvor og at han ikke er interessert i å kaste bort tid. Det indikerer også at hindrene på veien mot å få jobben kan være få (kanskje er personen i en posisjon som gjør at han har makt til å bestemme endelig lønn uten å trenge godkjenning fra andre). 

 

9. Intervjueren gir deg informasjon om «neste steg» i prosessen 

Det er alltid et godt tegn hvis intervjueren avslutter jobbintervjuet med å si at han vil komme tilbake til deg snart eller ønsker å avtale et nytt intervju. 


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger