(KarriereStart.no):

Det er helt naturlig å være ivrig etter å få svar på hvordan det gikk i jobbintervjuet. Spørsmål som «får jeg jobben?» eller «kommer jeg videre til neste runde?» melder seg nesten med en gang man forlater intervjurommet. Selv om du holder på å sprekke av spenning finnes det noen uskrevne regler du bør rette deg etter. Her kan du lese nettestedet About.coms tips til hvordan du bør følge opp et jobbintervju

 

Send en personlig takk

Å sende en takk til personen som intervjuet deg er ikke obligatorisk, men det skader heller aldri å takke for at du fikk komme på intervju. Et takkekort kan gjøre at du skiller deg ut i mengden dersom det er tøff konkurranse om jobben. Hvis du bestemmer deg for å sende et takkekort er det imidlertid noen ting du bør tenke på. Takkekortet bør sendes rett etter at du har vært på intervju. Ikke vent i en uke med å poste det! Husk også å holde det kort og profesjonelt. Takk intervjueren for at du fikk komme på intervju, og uttrykk nok en gang hvor interessert du er i å få jobben. Takkekortet trenger ikke være skrevet på fancy papir, det er lov å bruke et helt vanlig A4-ark.


 

Vær oppmerksom på hvordan du følger opp intervjuet

En arbeidsgiver bruker gjerne lang tid på å bestemme seg for hvem han/hun vil ansette. Dette gjør at du kan bli nødt til å vente lengre enn det du er komfortabel med, før du får svaret på om du har fått jobben eller ikke. Det er greit å følge opp med en e-post etter et jobbintervju, men bare etter en viss stund og bare én gang. Begynner du å mase på arbeidsgiver for å høre om det er tatt en avgjørelse fremstår du fort som plagsom, og du kan, i verste fall, ødelegge dine sjanser til å få jobben.


Husk at personer som har i oppgave å ansette folk som oftest også har mange andre arbeidsoppgaver. Å fylle en åpen stilling er ikke nødvendigvis alltid deres førsteprioritet. Så ikke mas på dem! Har du ikke hørt noe på over en uke kan du sende en kort e-post for å høre hvor langt de er kommet i ansettelsesprosessen og igjen, understreke hvor interessert du er. Ikke ta kontakt per telefon, det fremstår som mer invaderende. Når du har sendt e-posten bør du ikke foreta deg noe mer.     

LES OGSÅ: 30 intervjuspørsmål om tidligere arbeidserfaring

   

Hvis du ikke får noe svar

Ikke alle arbeidsgivere liker å komme med dårlige nyheter. Mange lar derfor være å kontakte kandidater som ikke får jobben. Går det mange uker uten at du hører noe fra din potensielle arbeidsgiver er det lov å sende en ny e-post. Har det imidlertid gått veldig lang tid uten at du har hørt noe kan du anta at du ikke fikk jobben.  

(Kilde: About.com)

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger