(KarriereStart.no):

Du skrev en søknad en konge verdig, referansene dine er upåklagelige, du har alt arbeidsgiver har sagt han ser etter, og du naila intervjuet. Du venter selvsikkert på telefonen fra din kommende arbeidsgiver, som var så entusiastisk da dere møttes sist. 

 

Men så ringer det aldri. Hvordan kunne du ta så feil? Du trodde du gjorde det så bra, men så gjorde du tydeligvis ikke det. Eller?

 

Karrierernettstedet The muse har listet opp flere grunner til at den telefonen aldri kommer, og som ikke har noe med deg å gjøre.

 

LES OGSÅ: Introvert? Slik takler du jobbintervjuet

 

1. Pengeposen sa stopp

Arbeidsgiver måtte til slutt kaste inn håndkleet og innse at han ikke har råd til å ansette akkurat nå. Interne forandringer kan skje sent i intervjuprosessen, og dermed kan besluttningen om at det ikke skal gjøres nyansettelser komme en stund etter at stillingen er lyst ut.

 

2. Noen andre hadde bedre kvalifikasjoner

Du kan godt ha vært en fantastisk match til stillingen, men så kommer en som har ett lite x-faktor du ikke har. Det betyr ikke at arbeidsgiveren ikke hadde kjempelyst til å ansette deg, men det er bare plass til én.


 

Det som også kan skje, som kan gjøre avslaget litt forvirrende, er at arbeidsgiver ombestemmer seg angående hvilke kvalifikasjoner eller egenskaper han ser etter. Det kan komme av forandringer internt i bedriften. For eksempel kan noen har sagt opp stillingen sin, så de nå trenger folk som kan fungere med vedkommendes arbeidsoppgaver i tillegg, eller så har de kanskje landa en avtale med et spansktalende selskap og trenger folk som kan språket.

 

Det kan også ha med kulturen i bedriften å gjøre. Det har altså ingenting med dine kvalifikasjoner eller intervjuerens inntrykk av deg, men han kan vite noe om bedriftskulturen du ikke vet. For eksempel trenger de kanskje noen som er ekstremt hardhudet fordi sjefen ikke er noe hyggelig, eller de synes du virker som en som skal ha ting gjort i et mye raskere tempo enn sånn de vil ha det på arbeidsplassen sin.


 

3. Forandringer i bedriften

Skjer det et skifte i styret, eller skal bedriften kjøpes opp, er det ikke sikkert arbeidsgiveren din får vite om alt dette innebærer med en gang. Han kan få høre at ansettelsesprosessen må utsettes, uten å vite hvorfor. Til slutt kommer det frem at de som kjøper bedriften vil styre ting i en annen retning enn tildligere, og at det innebærer at de ikke lenger er ute etter å ansette i stillingen du har søkt på. Om dette er tilfelle kan det være lurt å holde kontakt med arbeidsgiveren og fortelle at du synes det var synd. Om du allerede hadde vunnet hans gunst kan du være aktuell ved en senere anledning.

 

4. Sladder og sjekking av sosiale medier 

Arbeidsgiver kan være kjempefornøyd med deg frem til han dessverre hører sladder om deg eller sjekkerFacebook-profilen din. Vær på vakt og google deg selv så du kan rette opp eventuelle misforståelser. Gå også igjennom profilene dine på sosiale medier. Ikke publiser noe der, du ikke vil at sjefen i din drømmejobb skal se. 

 

5. Du var den første de intervjuet 

Det er synd, men om du er den første arbeidsgiveren intervjuer, kan du etterhvert bli litt glemt. En ansettelsesprosess er lang, og etter en stund kan du bli litt borte i mengden, selv om du var en super kandidat.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger