(KarriereStart.no):

Det er den årlige undersøkelsen fra European Employee Index fra HR-Norge og Enova, som har funnet at Norge er det landet i Europa hvor de ansatte har det mest gøy på arbeidsplassen.


– Vi ser at høy grad av arbeidsglede henger sammen med ledelseskulturen og høy grad av tillit i arbeidslivet. Grunnen til at Norge gjør det så bra er svært god økonomi som skaper trygghet. I tillegg har vi en sterk tillitskultur, forteller leder av HR-Norge, Even Bolstad til E24.


Over 20 land deltar i undersøkelsen hvert år, og på verdensbasis kommer Norge på en god tredjeplass, bare etterfulgt av Mexico og India.

 

LES OGSÅ: Kreative arbeidsplasser

 

Arbeidsgleden avhenger derimot av hvilken landsdel du jobber i. De nordnorske fylkene Finnmark, Troms og Nordland, hvor de ansatte føler mest arbeidsglede av å dukke opp på jobb hver dag.


Oslo havner på en sikker sisteplass. Bolstad tror at oljeveksten i nord de siste årene kan ha ført til mer optimisme blant de ansatte. Men det finnes også andre faktorer som forklarer hvorfor hovedstaden ender opp nederst på listen.



– Vi tror det har sammenheng med mindre enheter i næringslivet, som igjen gir større følelse av å være tett på virksomhetens mål og strategier, sier Bolstad til E24.


Hvilken bransje man jobber i hadde også mye å si for arbeidsgleden. Ifølge undersøkelsen var det ansatte innen frivillige organisasjoner og kulturliv som var mest fornøyd med sin arbeidsplass, mens arbeidstakere i transportsektoren var minst fornøyd.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger