(KarriereStart.no):

Det er den årlige undersøkelsen fra European Employee Index fra HR-Norge og Enova, som har funnet at Norge er det landet i Europa hvor de ansatte har det mest gøy på arbeidsplassen.


– Vi ser at høy grad av arbeidsglede henger sammen med ledelseskulturen og høy grad av tillit i arbeidslivet. Grunnen til at Norge gjør det så bra er svært god økonomi som skaper trygghet. I tillegg har vi en sterk tillitskultur, forteller leder av HR-Norge, Even Bolstad til E24.


Over 20 land deltar i undersøkelsen hvert år, og på verdensbasis kommer Norge på en god tredjeplass, bare etterfulgt av Mexico og India.

 

LES OGSÅ: Kreative arbeidsplasser

 

Arbeidsgleden avhenger derimot av hvilken landsdel du jobber i. De nordnorske fylkene Finnmark, Troms og Nordland, hvor de ansatte føler mest arbeidsglede av å dukke opp på jobb hver dag.


Oslo havner på en sikker sisteplass. Bolstad tror at oljeveksten i nord de siste årene kan ha ført til mer optimisme blant de ansatte. Men det finnes også andre faktorer som forklarer hvorfor hovedstaden ender opp nederst på listen.– Vi tror det har sammenheng med mindre enheter i næringslivet, som igjen gir større følelse av å være tett på virksomhetens mål og strategier, sier Bolstad til E24.


Hvilken bransje man jobber i hadde også mye å si for arbeidsgleden. Ifølge undersøkelsen var det ansatte innen frivillige organisasjoner og kulturliv som var mest fornøyd med sin arbeidsplass, mens arbeidstakere i transportsektoren var minst fornøyd.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger