– En varehussjef har ansvar for alt som foregår i butikken. Det kan være bemanningen, varebeholdningen, budsjettansvaret, HMS og hvordan butikken ser ut. Alt som hører til i varehuset, sier Tayyab Tariq, som er varehussjef hos Power i Hønefoss.
Hans ansvarsområder er å sørge for at det er rett folk på rett avdeling til enhver tid i butikkens åpningstid, at varebeholdningen stemmer, at kampanjeforberedelsene er gjort. I tillegg må han sørge for at det hele tiden jobbes med menneskene som jobber der, slik at deres kompetanse øker, som igjen gjør at de får gode kundeopplevelser tilbake.
– Jeg får muligheten til å jobbe med mine egne ansatte, jeg får jobbe med kundene mine, også får jeg jobbe med sjefer som jobber sentralt med å sette mål og budsjetter.
Tayyab forklarer at det finnes mange veier frem til mål for å bli varehussjef.
– Du kan enten starte på gulvet som deltidsselger og jobbe deg i ulike trinn oppover. Du kan ha relevant utdanning sammen med relevant ledererfaring, som også kan gjøre at du kan komme inn som varehussjef.
Selv startet han som deltidsselger, og jobbet seg gradvis oppover til å bli avdelingsleder, til i dag å jobbe som varehussjef.
– Som deltidsselger er det ingen krav til utdanning. Du må bare ønske og ville det, og ønske å utvikle deg selv for å komme i høyere roller. La oss si at du er litt skolelei, også liker du å jobbe med mennesker. Du liker å utvikle mennesker. Da er varehandel det perfekte yrket for deg.
Det finnes mange ulike bransjer innen varehandel. For eksempel sportsbransjen, møbelbransjen eller elektronikkbransjen, hvor Tayyab jobber.
– Det som er så positivt med store selskaper i denne bransjen er at de er veldig flinke til å ta vare på sine ansatte. De har interne rekrutteringssystemer og interne utviklingsmuligheter, slik at du en dag kan bygge deg oppover, avslutter han.