(KarriereStart.no):

Fra tid til annen vil de fleste føle at man ikke får unna nok arbeid og at listen over ting man skulle gjort bare blir lengre og lengre. Da er det viktig å ta grep før man drukner fullstendig i mengden av uferdige prosjekter.


På den amerikanske karrierenettsiden Careerealism.com har Gerald Buck, redaktøren i ejobapplications.com, skrevet et innlegg hvor han trekker frem fire enkle metoder for å bli mer produktiv på jobben.

1. Ta en pause

Selv om dette kanskje virker som et steg i feil retning, har det tvert i mot en svært god effekt på produktiviteten. Ved å ta en fem-minutters pause fra arbeidet og strekke på bena, får du tømt hodet og latt blodet slippe til der sittestillingen din ikke lar det. Gå gjerne en liten tur utendørs for å trekke frisk, oksygenrik luft. Når du kommer tilbake på kontoret, vil du føle deg oppfrisket og uthvilt. Disse fem små minutter er alt som skal til for å øke konsentrasjonen og energinivået ditt betraktelig.

2. Tenk prioriteringer

Når du kommer på jobb om morgenen bør du lage en liste over alt du trenger å gjøre for dagen. Før opp alle oppgavene i den rekkefølgen du håper å oppnå dem. Hvis du ønsker å spare enda tid, kan du lage listen over gjøremål kvelden før. Oppdater listen med jevne mellomrom i løpet av dagen, etter hvert som du fullfører punktene eller nye prosjekter kommer inn. Det å stryke punkter av listen vil gi deg en følelse av prestasjon og minne deg på at du jobber mot konkrete mål.


3. Sett langsiktige mål

Ta et øyeblikk og bestem deg for to viktige ting som du ønsker å oppnå i løpet av det neste året. Skriv med på en lapp og ha den synlig ved kontorpulten din. Dette vil holde målene friskt i minnet og bidra til at du opprettholder motivasjonen til å jobbe hardt for å oppnå dem. Målene bør være noe du kan diskutere i en medarbeidersamtale og bruke som argumenter neste gang du ber om lønnsforhøyelse.

LES OGSÅ: 3 grep som styrker ditt lederskap

4. Kom tidligere på jobb

Kolleger er både viktige og uunngåelige, men de kan også være en av de største kildene til distraksjoner som setter en demper på produktiviteten. Færre mennesker rundt deg vil sannsynligvis også bidra til å skjerpe fokuset ditt. Forsøk å komme en halvtime tidligere på jobb, slik at du får begynt dagen med full konsentrasjon. Dette vil gi deg en mer effektiv start, noe som også gjør at det vil føles mer naturlig å holde arbeidstempoet på et høyt nivå resten av dagen også.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger