(KarriereStart.no):

HR-sjefene i 60 prosent av norske bedrifter med flere enn 50 ansatte mener det blir viktigere for de ansatte å beherske et annet språk – og særlig engelsk. Det kommer frem i en undersøkelse som Norstat har gjennomført for IT-selskapet Evry.

 

40 prosent av HR-sjefene i de samme bedriftene sier at engelskkunnskaper er spesielt viktig når de skal ansatte nye medarbeidere, skriver Finansavisen.

 

Kun fire prosent av selskapene har engelsk som konsernspråk, men 15 prosent av dem svarer at de bruker engelsk i stor eller meget stor utstrekning i forbindelse med spesielle oppgaver, funksjoner eller prosjekter.

 

Evry er et av selskapene som har engelsk som konsernspråk. Evrys kommunikasjonsdirektør Geir Remman sier til Finansavisen at de allerede har en utfordring å få tak i nok kandidater som har tilfredsstillende engelskkunnskaper.

 

– Norske arbeidstagere snakker relativt godt engelsk, men ikke nødvendigvis profesjonelt og ikke skriftlig. Og det er et problem, sier han.

 

Remman forklarer at selskaper med engelsk som konsernspråk må skrive alle prosedyrer og dokumentasjon på engelsk. Med mangelfulle engelskkunnskaper kan det være et problem å skrive og forstå denne dokumentasjonen.

 

– Innovasjonsracet går raskere og raskere, globalisering blir viktigere og viktigere også i norsk økonomi, og vi er nødt til å samarbeide på tvers av landegrenser. Vi må utnytte ressurser på en mest mulig produktiv måte, og det innebærer ofte å samarbeide med miljøer i andre land, sier han til Finansavisen.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger