(KarriereStart.no):

Bare tre prosent av norske it-sjefer tror mobilitetstrenden har nådd toppen av sin popularitet, ifølge en undersøkelse analysebyrået Rock IT har gjennomført blant store norske bedrifter og organisasjoner på oppdrag for Steria.


74 prosent av it-sjefene tror trenden vil vokse seg ganske mye større. De gjenværende 23 prosentene forventer at mobilitet skal bli en svært mye større del av arbeidshverdagen.


– Utviklingen drives fram av yngre arbeidstakere. For dem er det like naturlig å logge på jobbnettverket fra mobilen eller nettbrettet som foran dataskjermen på kontoret. De presser sjefen til å tilrettelegge for mobilitet på jobben, og de tar ikke nei for et svar, sier Erlend Johannessen, mobilitetsekspert og faggruppeleder i Steria.

Viktigere hos 3 av 4

DE YNGRE I FRONT: Yngre arbeidstakere presser sjefen til

å tilrettelegge for mobilitet på jobben, og de tar ikke nei for

et svar, sier Erlend Johannessen, fagleder i Steria.

Mobilitet har blitt viktigere for over tre av fire norske bedrifter siden i fjor, viser Steria-undersøkelsen. Johannessen tror dette er det endelige nådestøtet for de som innbitt har kjempet mot ”ta-med-din-egen-maskin”-bølgen. Nå handler det i stedet om å tilrettelegge for at arbeidstakere kan koble seg opp fra mange ulike enheter. Han påpeker at mobilitet gir en rekke fordeler både for ansatt og bedrift.– Mobilitet gir mer fleksibilitet på arbeidsplassen. Du kan gjøre jobben din uavhengig av tid og sted. Det kan både du og arbeidsgiveren din tjene på sier han.


Ifølge analysebyrået IDG kan 65 prosent av bedriftene som lar ansatte bruke mobile enheter i jobbsammenheng vise til høyere produktivitet enn hva tilfellet er hos mindre mobile konkurrenter.

LES OGSÅ: Åpen jobbsøknad

– Ikke hopp uti det

Samtidig som Johannessen anbefaler norske bedrifter og organisasjoner å bli mer mobile, understreker han at det krever nøye planlegging.


– Tidligere kunne it-avdelingen i stor grad diktere hvilke maskiner og hvilken programvare ansatte skulle jobbe på. Nå kommer en hel rekke systemer inn bakdøren. Det blir plutselig mye mer å ta hensyn til, og sjansen for at noe går galt øker. Det er med andre ord ikke bare å kaste seg uti det, sier Sterias mobilitetsekspert.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger