(KarriereStart.no):

Av 75.000 søkere fra hele verden har norske Pamir Ehsas (20) blitt valgt ut som en av 75 unge ledere til å delta på United Nations Alliance of Civilizations (UNAOC) og EF Education First sin sommerskole. Om en måned reiser han til New York for å representere Norge på årets UNAOC-EF Summer School.

 

I en alder av 20 år har han allerede vært med på syv ulike talentprogrammer, vunnet tre prestisjefulle priser, fått stipender til en verdi av rundt 150.000 og oppnådd toppkarakterer. Ved siden av å studere jus på Universitetet i Oslo, har han to deltidsjobber og driver sin egen organisasjon, Brighter Tomorrow. Drømmen hans er å gi en lysere fremtid til krigsrammede barn i Afghanistan.

 

SE VIDEO: Trekker unge ledertalenter frem i lyset

 

Pappa er forbildet

- Jeg har alltid blitt oppmuntret hjemmefra til å være samfunnsengasjert. Jeg kom til Norge som flyktning fra Afghanistan sammen med familien min da jeg var seks år gammel. Siden jeg er så priviligert i Norge, vil jeg utnytte alle mulighetene jeg har til å gjøre en forskjell, for jeg vet at det er barn som ikke har de samme mulighetene som oss.


 

Han er ikke i tvil om at oppveksten hans har påvirket de valgene han har tatt.

 

- Pappa var forbildet mitt. Er forbildet mitt. Han var politiadvokat i Afghanistan før vi flyktet til Norge og han har alltid inspirert meg. Helt siden jeg gikk i 2. klasse på barneskolen har jeg visst at jeg ville bli advokat, å drive med dette er det viktigste verktøyet jeg kunne ha fått.

 

Pamir mener det har vært en fordel for ham å ha en annerledes bakgrunn.

 

- Mange ser på det som en utfordring å ha en annerledes bakgrunn, men for min del har det vært en fordel å ha en ulik bakgrunn enn alle andre, jeg har fått det beste fra to ulike kulturer.

 

LES OGSÅ: Få all verdens erfaring som trainee i utlandet

 

Vil gi skolegang til barn i Afghanistan

Kirkens Nødhjelp gir undervisning til barn som har falt ut av skolen i Afghanistan. Det er dette arbeidet Brighter Tomorrow ønsker å bidra til. Så langt har de tilrettelagt for at 1 000 barn fra Faryab-provinsen i Afghanistan får lese- og skriveopplæring i år. Med mer midler kan de sammen nå enda flere barn.


 

- Du vokser opp i Norge med alle muligheter i verden og vet hvor ille barn i Afghanistan har det. Jeg vil ikke at folk skal synes synd på disse barna, jeg vil at folk skal se at det er ressurssterke barn som også kan oppnå ting. Jeg vil gi de mulighetene de har krav på, men ikke har.

 

Hans største ønske er at disse barna skal få en lysere fremtid.

 

- Jeg kan sette meg inn i deres situasjon, jeg vet hvordan det er. Det største ønsket mitt er at disse barna skal få de grunnleggende rettighetene som alle andre har og som de også burde hatt. Det er den urettferdigheten som driver meg.

 

SE VIDEO: Vil du jobbe frivillig for å bedre barns rettigheter?

 

Et møtested for morgendagens ledere

UNAOC-EF Summer School er resultatet av et samarbeid mellom UNAOC og EF Education First. Fra 13. – 20. juni samles 75 av verdens mest fremgangsrike unge ledere på EFs campus i New York for å diskutere hvordan vi kan løse viktige globale utfordringer.

 

- Det er helt ufattelig, å få muligheten til å representere de to landene og kulturene som representerer meg føles stort. Og spesielt når kjernen i arrangementet er utdanning, det er jo nettopp det vi jobber for i Brighter Tomorrow. Det er som en drøm som blir virkelighet.

 

Gjennom samarbeid på tvers av nasjoner er målet å skape positiv sosial endring ved hjelp av godt lederskap. Programmet er utviklet på bakgrunn av FNs mål om økt tverrkulturell forståelse og EFs misjon om å åpne verden gjennom utdanning. I løpet av uken i New York får deltakerne blant annet besøke FNs hovedkvarter i New York.


 

- Det å få gå gjennom dørene i et så stort selskap med så mange inspirerende mennesker, det er helt ubeskrivelig. FN er jo på en måte der man ønsker å være hvis man skal jobbe med verdensproblemer, så det viser jo at man blir tatt på alvor.

 

- Jeg er veldig ydmyk for at jeg får sjansen til å delta på dette, og jeg håper arrangementet kan gi et nytt perspektiv på det vi driver med. Og kanskje det også kan bidra til å gi oppmerksomhet til arbeidet vi driver med i Brighter Tomorrow, det hadde vært fantastisk.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger